Entitats en xarxa - Portal d'Entitats de Cervera - Inici

Portal d'Entitats de Cervera

Entitat destacada

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Calendari d'actes

Notícies

Acte

26/05/2019
Música
Kai Gleusteen i Catherine Ordronneau
Recital de violí i piano

Violinista nascut a Canadà, Kai Gleusteen va començar als cinc anys d'edat a la seva ciutat natal, Calgary. Al principi, es va reunir amb èxit en les competicions nacionals de música, a més de rebre guardons acadèmics. Ja en una edat jove, va tenir l'oportunitat d'estudiar amb els violinistes i professors més reconeguts del seu temps, incloent Nathan Milstein, Ivan Galamian, Josef Gingold, Dorothy Delay i Zakhar Bron. Als disset anys, Kai va ser guardonat amb el primer premi del Concurs de Concert de la Commonwealth a Austràlia, havia rebut el prestigiós Premi Skene a Escòcia i havia format la seva primera orquestra de cambra: The Group of Twelve.


Un fort creient en el músic com a ésser humà multidimensional, Kai va optar per combinar els seus estudis musicals amb activitats acadèmiques. A la Universitat de Michigan, va estudiar antropologia, geofísica i filosofia. Va obtenir un Màster de la Universitat Rice sota la tutela de la persona que es convertiria en la seva màxima inspiració tant a nivell personal com musical, la violinista Camilla Wicks.


El 1991, Kai es va traslladar a Europa per viure en el cor de la cultura occidental. París i Praga van ser les seves bases durant nou anys, el que li va permetre desenvolupar i realitzar tant com a solista i líder de nombroses orquestres. L'any 2000 va guanyar la posició de concertista de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu i posteriorment es va traslladar a Barcelona. El 2003 crea l'Orquestra de Cambra del Gran Teatre del Liceu i és nomenat professor a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Continua fent extensivament com a solista i recitalista a Europa, Amèrica del Nord i Xina i ha publicat nombrosos enregistraments aclamats per la crítica.


Des de 2011, Kai va fundar un festival de música de cambra anomenat Kaimerata Concerts, en el qual escull un compositor per temporada i comparteix el seu coneixement i passió amb l'audiència explotant, demostrant i realitzant les obres seleccionades. Després d'unes set temporades d'èxit a Espanya, Kaimerata Concerts té ara una segona llar a la illa de Denman a Canadà a l'estiu.


Kai té la gran fortuna de tocar en un violí realitzat per J.B. Guadagnini, "El Tigre" fet l'any 1781.


Gleusteen-Ordronneau Duo


Des de 1999, quan van començar a treballar junts, Kai i Catherine s'han consolidat com un dels duos més importants en la interpretació de sonates per a violí i piano. Després d'haver realitzat més de 300 recitals a Europa, Canadà, Estats Units i Xina, són elogiats per la seva col·laboració única, "jugant sota el control d'una sola intel·ligència" i pel poder emocional de les seves interpretacions.


El 2004, es van presentar al programa de televisió Classical Now, un programa de radiodifusió a nivell nacional, així com un programa de dues hores a la ràdio CBC a Canadà, incloent un recital en directe. També van rebre un èxit de crítica per a l'edició de la seva primera gravació per a l'etiqueta AVIE, que inclou un "destacat realització de la sonata de Prokofiev, un dels millors en de tots els enregistraments". La seva segona gravació amb sonates de Grieg, Dvorak i Franck era distribuïdes a tot el món.


El seu repertori abasta la majoria de les grans sonates per a violí i piano, així com una infinitat de peces curtes que representen els països on actuen. Entre els projectes recents hi va haver una gira als Estats Units amb actuacions amb la Simfonia de Sant Lluís, recitals a Chicago, així com a la zona de San Francisco i concert de gala al prestigiós Hotel de Ville de París.


Des de 2008, Kai i Catherine tornen a Xina cada any a més de més de 80 ciutats. Són el cor i els membres principals dels concerts de Kaimerata, on apareixen regularment com a duo i afegeixen músics de reconegut prestigi per a realitzar una infinitat de música de cambra de formacions variades.


Lloc: 
Auditori
Cervera

Horari: 
19:00

Iniciativa promoguda per: Ajuntament de Cervera Patrocinat per: Diputació de Lleida
ClicPortal