Entitats en xarxa - Portal d'Entitats de Cervera - Inici

Portal d'Entitats de Cervera

Entitat destacada

Agenda

(dd/mm/aaaa)

Notícies

Nits musicals a la Brufaganya 2019
15/04/2019
Programació de les Nits Musicals de la Brufaganya 2019

 El Cor de Cambra del Palau de la Música, el Cor Jove de l'Orfeó Català, Gili-Romaní Hot Jazz Cats i Hirundo Maris són els conjunts que conformen la programació de les Nits Musicals de la Brufaganya d'aquest any. Actuaran respectivament els dies 8 de juny, 13 de juliol, 10 d'agost i 7 de setembre.

Serà el Cor de Cambra del Palau qui obrirà el festival amb obres de Joan Brudieu, Mateu Fletxa el Vell, Mateu Fletxa el Jove, Pere Alberch Vila i Lluís de Milà.  El concert, titulat "Ensalades i madrigals del Renaixement català" també comptarà amb l'acompanyament del conjunt de música antiga La Caravaggia, tots ells sota la direcció de Xavier Puig.

El Cor Jove de l'Orfeó Català i l'Orquestra Barroca Ars Musicae, dirigits per Esteve Nabona interpretaran, en versió concert, l'òpera "Dido i Eneas"  escrita pel compositor anglès de Henry Purcell cap a l'any 1688. El paper de Dido anirà a càrrec de la mezzosoprano Elisenda Arquimbau,  el baríton Pau Bordas interpretarà Eneas i el paper de Fetillera anirà a càrrec del contratenor Toni Gubau.

En ple mes d'agost ens visitarà el conegut conjunt de jazz Gili-Romaní Hot Jazz Cats que interpretarà blues, swings, espirituals i estàndards dels anys 20, 30 i 40 de Nova Orleans, Chicago i Nova York. El trompetista i cantant Ricard Gili, director i fundador de La Locomotora Negra, encapçala el grup, junt amb l'Oriol Romaní, clarinetista extraordinàriament dotat,  la Queralt Camps al contrabaix,  Xavi Hinojosa a la bateria i Federico Mazzanti al piano.  És un conjunt assidu al Jamboree Jazz Club de la plaça Reial de Barcelona.

Per tancar el cicle comptarem amb Hirundo Maris - Arianna Savall & Petter Udland Johansen amb el concert "La Rosa dels Vents" que de nord a sud, d'est a oest, simbolitzen els quatre punts cardinals musicals explorats pel conjunt: música antiga, música tradicional, composicions pròpies i improvisació lliure. La soprano Arianna Savall tocarà l'arpa medieval, l'arpa barroca i l'arpa triple, el tenor Petter Udland Johansen  el hardingfele i císter, Miquel Àngel Cordero el colascione i el contrabaix i en Michal Nagy les guitarres.

Els abonaments pels quatre concerts es podran reservar a partir del 22 d'abril fins al 5 de maig i les entrades individuals es podran reservar a partir del dia 6 de maig a través de la web www.brufaganya.cat que actualment s'està actualitzant.

Annex: [Programació] (jpg 97.74 Kb.)


Iniciativa promoguda per: Ajuntament de Cervera Patrocinat per: Diputació de Lleida
ClicPortal