Entitats en xarxa - Portal d'Entitats de Cervera - Notícies

 

Cercador

(dd/mm/aaaa)

Notícies

Del 28 de gener al 5 de febrer, els nens i les nenes de P3 a 6è de primària de l’Escola Jaume Balmes, l’Escola Josep Arques i l’Escola Les Savines de Cervera viuen la Festa Major del Santíssim Misteri a partir d’una proposta pedagògica que s’engloba dins un projecte educatiu transversal amb l’objectiu principal d’apropar la cultura, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària i les seves famílies.

La proposta pedagògica de la Festa Major d’Hivern s’organitza en nou unitats didàctiques que corresponen a cada nivell i es treballa l’àliga, la Senyera de la ciutat, les trampes, els macers, la història del Santíssim Misteri, el gegantó Joan Balaguer, els velluts i les Completes a través d’activitats motivadores, vivencials i significatives en català i en anglès. Entre les activitats que es proposen, destaquen les visites escolars a la Parròquia, a la Capella del Santíssim Misteri i a l’exposició dels elements festius de la ciutat a la Paeria (Senyera de la ciutat, les trampes, les maces i els vestits dels macers) que s’inclouen dins el Pla Educatiu d’Entorn i les visites per conèixer l’àliga i el gegantó Joan Balaguer, a càrrec de voluntaris de la Confraria de l’Àliga i dels Geganters de Cervera, respectivament.

Aquest projecte està liderat pel Seminari de Cultura Popular a les Escoles, de l’Agrupació Seny Major i la col·laboració del Servei Educatiu de la Segarra del Departament d’Educació que es desenvolupa des de l’any 2010 als centres educatius del municipi. A més, també compta amb dues propostes pedagògiques més: Corpus i la Festa Major de Setembre.

En la inauguració de l'exposició també es va presentar el pessebre retallable que rebran els participants a la Mostra-Concurs de pessebres d'aquest any. El pessebre d'aquest any és obra d’Alba Feliu.

Aquest passat divendres 16 de novembre per la tarda i amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, tingué lloc al Paranimf de la Universitat de Cervera una de les gravacions televisives que es fan arreu del país de col·laboració del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) amb La Marató de TV3 d'aquest any. 

Els passats 10 i 11 de novembre, tal i com és tradició de l’entitat cada tardor,  més d’un centenar d’infants i joves cantaires de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA van passar tot el cap de setmana a la casa de colònies de La Carral (El Miracle, el Solsonès), tot gaudint d’unes intenses hores de cant coral i lleure, per tal de poder començar a preparar tots i totes junts, entre d’altres, el repertori nadalenc.

Aquest passat diumenge dia 28 de novembre a la tarda, les portes del Paranimf de la Universitat de Cervera es van obrir al públic per tal d’acollir el tradicional concert i celebració de la Castanyada de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA. Aquest cop però, la Coral Infantil va compartir escenari amb uns convidats de luxe, el Cor Juvenil del Patronat de Música d’Eivissa, que van passar tot el cap de setmana a la nostra ciutat, en motiu del retorn de l’intercanvi que ja es va iniciar el curs passat, quan els cantaires cerverins dels grups de Mitjans i Grans varen actuar a la trobada Veus Joves que anualment té lloc a l’illa d’Eivissa.

La setmana següent a la Festa Major, amb els primers assaigs setmanals, tots els grups de la Coral Infantil Nova Cervera han iniciat el nou curs, que ha arribat carregat de multitud de projectes i de renovades il·lusions.

pàgina  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >   >>
Iniciativa promoguda per: Ajuntament de Cervera Patrocinat per: Diputació de Lleida
ClicPortal